VLACH: Chceme do toho šlápnout!

25.02.2014 12:36

Dlouhá přestávka pro olympijský turnaj v Soči je u konce, už v úterý se znovu rozjede základní část Tisport extraligy. A do ní vstoupí i hokejisté Karlových Varů, kteří stále živí naději na postup do předkola play off. Západočeši aktuálně ztrácí na desátou příčku pět bodů, hodně napoví jejich úterní zápas na ledě Litvínova. "Dobře jsme potrénovali, teď nás čeká rozhodující část sezony. Chceme do toho pořádně šlápnout," hlásí odhodlaně produktivní útočník Roman Vlach (na snímku).

 
 

Hokejisté Karlových Varů mají za sebou stejně jako další účastníci nejvyšší tuzemské soutěže dlouhou přestávku, která vyhrazena olympijskému turnaji v ruské Soči. "Po posledním zápase jsme dostali do trenérů tři dny volna, takže jsme mohli vyrazit za svými rodinami. To bylo moc fajn," pochvaluje si čtyřiadvacetiletý útočník Roman Vlach.

Po krátkém odpočinku ale na hráče čekala velká dřina. "Jeli jsme na tři dny na hory na Boží Dar, kde jsme se věnovali především běžkám," informuje ofenzivní opora Karlových Varů. "Většina týmu s tím spíš bojovala, na běžkách umělo jen několik kluků. Ale byla to docela dobrá zábava, navíc jsme si pořádně vyčistili hlavu. Myslím, že to určitě splnilo svůj účel," usmívá se mladý bruslař.

Po krátkém pobytu na horách už hokejisté Karlových Varů zahájili klasickou přípravu ná závěr základní části. "Vrátili jsme se do starých kolejích, pracovali jsme na fyzičce i herních věcech. Nacvičovaly se přesilové hry i oslabení, byla to taková klasika," prozrazuje Roman Vlach, jenž v dosavadním průběhu sezony nasbíral už devětadvacet kanadských bodů za čtrnáct branek a patnáct asistencí.

Dlouhá únorová přestávka přesto většinu extraligových hráčů příliš nepotěšila. "Ani já jsem z ní neměl velkou radost. Je to vždycky nepříjemné, když se rozehraná soutěž najednou takhle přeruší. Hráči vypadnou z tempa a určitého rytmu. Horší je to možná pro ty starší kluky, my mladší se s tím asi dokážeme vypořádat lépe. Dva týdny jsou ale hodně dlouhá doba," upozorňuje Roman Vlach.

Západočechům ale možná pauza přišla vhod, před ní totiž prohráli hned čtyři zápasy v řadě za sebou. "Je pravda, že jsme měli možnost se trochu uklidnit a dát dohromady. Předtím to z naší strany nebylo dobré, nezískali jsme tolik bodů, kolik jsme si představovali. Hlavně domácí porážka s Plzní nás mrzela, tam jsme určitě měli na mnohem lepší výsledek," vzpomíná karlovarský útočník.

Do závěrečných pěti kol základní části vstupují svěřenci trenéra Karla Mlejnka z dvanácté pozice, na vytouženou desítku ztrácí pět bodů. "Máme ještě před sebou dost zápasů, to manko se dá určitě smazat. Víme, o co hrajeme. Každý zápas pro nás nyní bude klíčový, musíme do toho pořádně šlápnout. Věřím, že máme na to, abychom se do předkola play off probojovali," ubezpečuje někdejší hráč Liberce či Zlína.

Aby Západočeši zůstali ve hře o desítku, potřebují v úterý zvládnout těžký zápas v Litvínově. Rovněž Verva totiž stále usiluje o účast v předkole play off. "Uvědomujeme si, jak je to důležité utkání. Ale to je pro nás v téhle situaci prakticky každé. Čeká nás Kladno, Slavia. Ale nemá smysl koukat moc dopředu. Teď máme Litvínov a je třeba, abychom to zvládli co nejlépe," burcuje Roman Vlach.

Tým kolem Martina Zaťoviče může těšit skutečnost, že se v závěru základní části nemusí ohlížet za sebe. Na třinácté Kladno totiž mají Karlovy Vary aktuálně náskok sedmnácti bodů. "Je to příjemné, ale neznamená to, že můžeme být úplně v klidu. V hokeji je možné všechno, stačí pár zápasů a situace může být úplně jiná. Pro nás je ale hlavní prioritou boj o desítku," hlásí karlovarský útočník.

Vlach si v uplynulých dnech našel čas, aby sledoval olympijský turnaj a největší světové hvězdy. "Snažil jsem se koukat na všechny zápasy, byla to paráda. I když se člověk dívá jenom v televizi, může si odnést spoustu cenných zkušeností. Líbilo se mi, jak hrály zámořské týmy Kanady a Spojených států. Bylo vidět, že mají k dispozici ty nejlepší hráče," konstatuje produktivní útočník, jenž si pochopitelně nenechal ujít ani zápasy české reprezentace.

"Myslím si, že nároďák hrál dobře. Každý odevzdal maximum, rozhodně se nikdo nešetřil. Na takovém turnaji je to těžké, na slabého soupeře tam prakticky nenarazíte. Zápasy jdou navíc rychle po sobě, je to náročné. Samozřejmě je škoda, že se nepodařilo postoupit ze čtvrtfinále, na druhou stranu je třeba si přiznat, že Amerika měla na olympiádě opravdu silné mužstvo," připomíná závěrem Roman Vlach.

 Zdroj: hokej.cz

Kontakt

Stránka David Zucker david.zucker.stranka@seznam.cz