Derby pro Plzeň

02.02.2014 20:08

Energetici nestačili ani napočtvrté na Plzeň a ta si odváží všechny 3 body. 

Nutno podotknout, že derby to bylo jak se patří. Plzeňští byli asi víc motivovaní a jeden se ukázal až příliš nabuzený, když v 19. minutě Dvořák zničeho nic u mantinelu začal mlátit soupeře Drtinu, který se prát nechtěl. Záznam tohoto incidentu si můžete prohlédnout zde:  
https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-tipsport-extraliga/193628/video-drtina-se-prat-nechtel-presto-ho-dvorak-zbil-jako-psa.html

Po druhé třetině Energie vedla po krásných gólech Vlacha a Micky. Ve třetí části bohužel Plzeň 3 góly zápas otočili a zvrátila na svou stranu. 

Branky a nahrávky:
 3. Balán (Pohl, Drtina), 28. Vlach (Micka), 33. Micka (Drtina, Pohl) – 16. Kašpařík (Holec), 20. Slovák (Moravčík, Duda), 42. Holec (T. Sýkora, Slovák), 52. T. Sýkora (J. Sýkora), 60. Duda.
 

Ohlasy po utkání

 

Milan Razým (HC ŠKODA Plzeň): Bylo to dobré derby. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, šli jsme do oslabení a domácí přesilovku využili. Ještě v 1. třetině se nám dvěma góly povedlo skóre otočit. Do druhé třetiny jsme vstoupili dlouhým oslabením, hráli jsme pak i ve třech a to už bylo příliš. Domácí tyto šance využili a zápas otočili. Před třetí třetinou jsme si řekli, že už se musíme vyvarovat faulů a zredukovali jsme sestavu. Povedlo se nám vyrovnat. Domácí byli aktivnější, měli šance a vypadalo to, že zápas rozhodnou. V jejich největším tlaku jsme ale skóre opět otočili. Byl to tedy zápas jako na houpačce. Oba týmy dnes podaly dobré výkony.

Jaromír Kverka st. (HC Energie Karlovy Vary): Souhlasím, že to byl zápas, který se divákům musel líbit. Hrálo se ve výborné atmosféře. Bohužel jsme udělali víc chyb, než v posledních několika zápasech dohromady. Nad vodou nás držely proměněné přesilovky, ale těch chyb bylo jednoduše příliš mnoho. Proto jsme dnes nezískali ani bod.

 

Kontakt

Stránka David Zucker david.zucker.stranka@seznam.cz