Bez šance na předkolo PO na Slavii

04.03.2014 15:29

Karlovarští hokejisté ztratili po prohře s Pardubicemi naději na předkolo play-off, a tak je čeká play-out. Třinácté Kladno ztrácí na Energii sedmnáct bodů, a tak mohou být Karlovaráci celkem v klidu, co se případné účasti v baráži týče. Přesto se každý bod bude hodit. Slavia ale doma bude chtít navázat na výhru nad Spartou, protože na předkolo ztrácí jen tři body. Duel startuje v úterý od 18:20.

Zabojuje Slavia o předkolo?

Hokejisté pražského celku neprožívali v posledních týdnech zrovna úspěšné období, a proto se v tabulce propadli až na jedenácté místo. Na desátý Litínov ztrácí tři body, takže jejich naděje ještě žije, pokud ale budou hrát play-out, mohou nadávat jen sobě. Z posledních dvanácti utkání vyhrála Slavia jen třikrát, a získala v tomto období osm bodů. Pravdou je, že musela zvládnout sérii sedmi venkovních utkání, z nichž přivezla pět bodů, závěrečná čtyři kola ale hraje v O2 Areně, a o to lepší by mohl být finiš.

V posledním kole sešívání po prodloužení zdolali v v jubilejním 100. derby pražských „S“ vítěze prezidentského poháru pro letošní sezonu, a to by pro ně mohlo být velkým povzbuzením. Jak řekl po vítězném derby kapitán Petr Kadlec: „Vítězství nad Spartou nám může hodně pomoct na psychice. Výkon, který jsme v neděli předvedli, nás hodně potěšil.“

Co se v základní část ne(dařilo)

Slavia doposud vstřelila 122 gólů, což ji řadí průměru. Spolu s Kometou to stačí na 8.-9. místo v rámci extraligy. Energie je v tomto ohledu jedenáctá, na kontě má 108 vstřelených branek. S hrou v početní výhodě Pražané spokojeni být nemohou. Jsou v tomto směru druzí nejhorší v extralize (13,89 %), energetici jsou na tom podstatně lépe (17,39 % - 8. místo). Slavia inkasovala sedmý největší počet gólů (131), a ve hře v oslabení je osmá nejlepší (82,46 %). Zajímavostí je také to, že klub z hlavního města nasbíral druhý největší počet hitů (826) i vyhraných vhazování (1797). Karlovarští jsou v obou těchto směrech druzí nejhorší v extralize.

Růžička se vrací k reprezentaci

Po olympijských hrách v Soči se v médiích neustále probíralo téma trenéra národního týmu, a toho, kdo by měl Aloise Hadamczika nahradit. Nakonec volba padla na Vladimíra Růžičku, který se k týmu vrací po čtyřech letech. Majitelé Slavie se rozhodli ho pro národní tým uvolnit, a to do konce Mistrovství světa 2015. Růžička ale dokončí rozehraný ročník na lavičce Slavie.

Nejproduktivnější hráči: 

KVA - Martin Zaťovič - 19 G + 15 A = 34 bodů

SLA - Jaroslav Bednář - 21 G + 27 A = 48 bodů

Vzájemné zápasy 2013/2014

12. HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:2 
25. HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2 sn
38. HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 0:2 


 

 

Kontakt

Stránka David Zucker david.zucker.stranka@seznam.cz